Juhtkiri: Maavalitsuse sisu mõtestades

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimehe digilehes on pikem online-intervjuu Pärnu maavanema Kalev Kaljustega. Lugejatele loodetavasti laiemat huvi pakkuvad küsimused-vastused on avaldatud lehe tänases paberväljaandes. Tegemist on esimese pikema usutlusega pärast praeguse maavanema ametisse astumist.

Erinevalt paljudest teistest maakondadest on Pärnu maavanema amet küllaltki keeruline. Mõlemat viimatist selle töö tegijat, nii Kaljustet kui tema eelkäijat, edukalt riigikokku kandideerinud Andres Metsojat ootas ees sellel kohal väga pikka aega töötanud Toomas Kivimägi jalajälg. Osa inimesi, kellel on maavalitsusse tihedamini asja, väidab, et seal hõljuvat siiani Kivimägi vaim. Hea vaim on ametiasutuse uhkus.

Maavalitsus oma praeguses korralduses täidab riigi pandud funktsioone. Maavanem on riiki juhtiva võimuliidu käepikendus ja kõrgeim kohapealne esindaja. Küsimus ongi selles, millisel määral on vaja riigi kohalolekut maakonnas ja kas riiki peaks kehastama maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles