“Kirsikivimaja” sündis sahtliluuletustest

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Kirsi ja Pusa tutvustasid eile oma uut raamatut Jõõpre koolis ning jagasid soovijatele autogramme.
Helle Kirsi ja Pusa tutvustasid eile oma uut raamatut Jõõpre koolis ning jagasid soovijatele autogramme. Foto: Urmas Luik

“Julge tegelda sellega, mis sind huvitab,” kõlas õpetaja Helle Kirsi sõnum lastele, kes eile olid kogunenud Jõõpre kooli tema lasteluuleraamatu “Kirsikivimaja” esitlusele. Nimelt ei õnnestunud praegu samas koolis emakeelt ja inimeseõpetust õpetaval Kirsil lapsena oma kirjandite eest peaaegu kunagi viit saada.

“Kirsikivimaja” illustreerinud Pärnu kunstnik Pusa (Piret Bergmann) aga armastas oma kooliajal pigem kirjandeid kirjutada ja luuletada kui joonistada.

Helle Kirsi kirjutas aastaid sahtlisse, kuni lõpuks söandas mõne luuletuse konkursile saata. Julgus tasus end ära: Kirsi tunnistati mullu üleriigilise Edgar Valterile pühendatud loodusluulekonkursi laureaadiks, tänavu võitis ta ajakirja Täheke korraldatud lipuluulekonkursi ühe peaauhindadest. Paljud tema luuletused on saanud koostöös lauluõpetaja Toomas Volliga lastelauludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles