Vaadake, milliseid sõidukeid autovargad eelistavad

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

If Kindlustuse kaskoklientidelt on viimase viie aastaga varastatud 113 sõidukit, enim himustavad autovargad Hondat, BMWd ja Volkswagenit.

Hondasid on varastatud 16, neist 11 olid CR-Vd. BMW eri mudeleid on varastatud 13, Volkswageni mudeleid 11.

Aastatega on varguste arv vähenenud. Kui 2010. aastal oli neid 27 ja 2011. aastal 24, siis mullu langes varaste saagiks 11 sõidukit. Tänavu on ärandatud juba 16 sõidukit, neist viis septembris.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsi sõnutsi on viimasel ajal olnud mitu juhtumit, kui mõlemad maja ees seisnud sõidukid on varastatud toast näpatud võtmetega. Ühel juhul murti esmalt sõidukisse, kus nähti koduvõtmeid, saadi seejärel toast kätte mõlema maja ette pargitud auto võtmed ja ärandati need.

Porss ütles, et autovõtmeid ei maksa esikusse ega mujale nähtavatesse kohtadesse jätta ega hoida autos kodu- või muude sõidukite võtmeid. Ta soovitas võtme kadumist märgates kuni lukkude vahetamiseni autol silm peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles