Teeremondi vajaduse pusles jääb tihti puudu raha tükk

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

“Ingvar Saare tantsib praegu jenkat,” ütleb maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Enn Raadik, kui on lõpetanud telefonikõne Kihnu vallavanemaga.

Jenkat võiks tantsida ka Raadik, sest Kihnu saab juurde 4,5 kilomeetrit tolmuvaba katet, misjärel ei keeruta saarel sõitja enam ühelgi riigiteel – neid on kokku 15 kilomeetrit –, tolmusaba auto taga. Maanteeamet saab aga säästa hulga eurosid suvise teehöövelduse arvelt, sest kruuskattega riigiteel aukude silumiseks oli vaja paar-kolm korda suve jooksul höövel laevaga üle mere vedada.

Mis ja kuidas tänavu tehtud, mis jääb tulevasse aastasse või veel kaugemasse aega, seda vaatasid maanteeameti, maavalitsuse, omavalitsuste liidu ja ühistranspordikeskuse esindajad oma silmaga üle eile 250 kilomeetri pikkusel ringreisil. Nad tõdesid, et teeremondi vajadus on eraldatavast rahast suurem ja Pärnumaale jääb veel 483 kilomeetrit kruuskattega riigiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles