SuperBus ja Lux Express hakkavad konkureerima

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavbussifirma Superbus bussid.
Odavbussifirma Superbus bussid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Maanteeameti liinilubade komisjon andis uued liiniload Šoti miljardäri Brian Souteri SuperBusile ja eestlaste Lux Expressile, tihendades konkurentsi Pärnu–Tallinna liinil.

SuperBusi taotlustest rahuldati kõik 28 Tallinna–Pärnu, Tallinna–Tartu ja Tallinna–Narva väljumisaega. Lux Express peab aga kell 12.30 Pärnust väljuva bussi aprillist ära jätma, kui sellele varem liiniluba saada ei õnnestu. Seekord keeldus komisjon liiniluba pikendamast.

Praegu sõidab Lux Express Pärnust Tallinna kell 7.30, 12.30, 13.30, 16 ja 19. Hiljemalt kolme kuu pärast on väljumisajad kell 7, 8.20, 10.15, 14.30, 16.30 ja 19. Uued väljumisajad on kell 10.15 ja 14.30, kell 7 väljuv buss asendatakse kahe uuega.

Pärnu ja Tallinna vahelises bussiliikluses on seni kõige tugevam positsioon Taistol ja GoBusil. SuperBus üritab seda kõigutada madalamate hindade, Lux Express kvaliteetsema teenusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles