Meie mehed maailma suurimal motokrossil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Nikopensius, Endrik Raal ja Jüri Koger.
Toivo Nikopensius, Endrik Raal ja Jüri Koger. Foto: Erakogu

Paikuse motoklubi võidusõitjad Toivo Nikopensius, Endrik Raal ja Jüri Koger startisid Rootsis Gotlandi saarel maailma suurimal kestuskrossil. Kõigis klassides kokku pani oma võimed proovile kaks ja pool tuhat motosportlast ning esindatud oli tosin riiki.

Eestit esindas Gotlandil viis motomeest. Meie parimana sai Nikopensius oma vanuseklassis 49. ja üldarvestuses 401. tulemuse. Raal lõpetas maratonkrossi kuni 39aastaste seas 118. positsioonil ja Koger oli kümme aastat vanemate meeste arvestuses 447. kohal.

“Et sel aastal oli ilm erakordselt ilus ja rada kuiv, sai väga kiiresti sõita,” ütles juba 1990. aastast Gotlandil kihutamas käinud Nikopensius. “Mullu pidin krossi keti purunemise tõttu katki jätma ja seetõttu pääsesin minema alles viimasest reast. Kokku oli meid joonel pea pool tuhat meest, neist enamikust pääsesin sõidu jooksul mööda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles