Poejuhataja teab võõrale teed juhatada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mina ikka tean meie piirkonna enam-vähem ära,” kostab Pärnu majandusühistu Vahenurme kaupluse juhataja Tiiu Krikuhhin.
“Mina ikka tean meie piirkonna enam-vähem ära,” kostab Pärnu majandusühistu Vahenurme kaupluse juhataja Tiiu Krikuhhin. Foto: Urmas Luik

Külapoes on naised elevil ja ütlevad kaupa kotti pakkides nagu ühest suust, et nende kauplust ja müüjaid tuleb kiita, sest neist paremaid ei leia kusagilt. Poejuhataja Tiiu Krikuhhin kuulab kohalike vadinat väärika rahuga ja lausub, et võib ennast põliseks nimetada, kuna on elanud Vahenurmes lapsest saadik, 1962. aastast. “Mina ikka tean meie piirkonna enam-vähem ära, saan teed juhatada, kui keegi küsib, aga teised tüdrukud on sisse rännanud,” viitab ta müüjate poole, kes Pärnu majandusühistu egiidi all kunagisse eramajja sisustatud kaupluses töötavad.

Pood on kitsuke, riiulid ja letid ägavad toidu- ja majapidamiskauba all, kuid argipäeviti on ostjaid nädalavahetustega võrreldes ikkagi vähe.

“Koonga tee sai nüüd musta katte alla. Arvan, et see mõjutab meidki natuke: toob ostjaid juurde, aga eriti suvel jäädakse siin pidama,” seletab juhataja hoogsalt. “Pärnu, veel rohkem Tallinna omad ostavad seda, mida meie inimesed tavaliselt ei osta, näiteks kallimat vorsti, sinki, pudelivett, nii et valik ja ostujõud on erinevad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles