Galerii: Pärnu linnameeskond sai valusa kaotuse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peeti Pärnu Mai kunstmuruväljakul Eesti jalgpallimeistrivõistlustel eelviimase vooru kohtumine Pärnu ja Paide linnameeskonna vahel ning kahjuks lahkusid tasavägiselt kulgenud kohtumises 1:0 võiduga suvepealinnast külalised.

Kohtumine algas mõlemalt poolt püüdlikult ja rahulikult, kuid võimalusel loodi teravusi.

Juba teisel minutil oli Pärnu linnameeskonna mängija Kristjan Lenk pääsemas Paide väravavahi Mart-Mattis Niinepuuga üksühele, kuid kaitsja lõi enne palli nurgalöögiks.

Viiendal minutil sai Pärnu karistusala joonele hea söödu Paide ründaja Vjatšeslav Zahhovaiko, kes lõi aga palli paar meetrit väravast mööda.

Vasturünnakul oli teine suurepärane võimalus Lengil, kes tõstis palli üle Paide väravavahi, kuid vastaste kaitsja päästis palli väravajoonelt.

Kui mõneks ajaks mäng rahunes, siis alates 20. minutist läks initsiatiiv mõneks ajaks külalistele.

Esmalt teenis Paide kaks ohtlikku karistuslööki ja 23. minutil tabas Zahhovaiko ühel rünnakul järjest Pärnu meeskonna värava posti ja põiklatti. 27. minutil oli aktsioonis taas Zahhovaiko, kui lõi viie meetri pealt peaga palli värava küljevõrku.

28. minutil pääses paremalt löögile Paide ründaja Artur Rättel, kuid pärnakate puurivaht Kristjan Tamme tõrjus löögi.

Pärnu rünnakud takerdusid peamiselt valesöötude tõttu. 30. minutil pääses aga paarikümnelt meetrilt teravalt löögile Pärnu ründaja Robert Kirss, kuid Niinepuu tõrjus.

Poolaja lõpp kulges kodumeeskonna dikteerimisel.

37. minutil sai Lenk palli umbes kaheksa meetri kaugusel väravast, kuid ründaja lõi palli kõrge kaarega üle värava.

40. minutil andis nurgalöögi Martin Vunk, pall jõudis esimeses postis olnud Kirsini, kes lõi seljaga värava poole olles kannaga peale, kuid joonel seisnud Paide kaitsja jäi pallile ette.

0:0 esimene poolaeg lõppeski.

Teine poolaeg algas mõlemapoolsete üritustega, kuid tasapisi hakkas Paide meeskond rohkem suruma.  

49. minutil pääses umbes 20 meetrilt löögile Paide poolkaitsja Lauri Varendi, kuid pall veeres meetrijagu väravast mööda. Minut hiljem pääses sama mees taas ohtlikult löögile, kuid Tamme püüdis.

53. minutil lõi paremalt seitsmelt meetrilt peale Lenk, kuid Niinepuu püüdis palli muretult.

Kohe vasturünnakul teenis Zahhovaiko karistusala joonelt karistuslöögi, mida mees asus ise sooritama ja tabas teist korda mängu jooksul posti!

69. minutil sai Varendi suurepärase söödu Pärnu karistusala joonele, kuid lõi palli napilt üle värava.

78. minutil rõkkas Pärnu publik korra, kui pall käis Paide linnameeskonna väravas, kuid pärnakas oli suluseisus.

Mängu lõpuminutid olid väga võitluslikud ja mõlemad meeskonnad üritasid lüüa võiduväravat.

86. minutil sai Zahhovaiko palli penaltipunkti juurde ja lõi teist korda mängus latti! Tagasipõrkunud pallile sai esimesena jaole Rasmus Tomson, kes lõi palli Pärnu värava vasakusse alanurka.

Pärnu üritas väravat tagasi lüüa. 92. mänguminutil sai löögile Joosep Sarapuu ja väravavahist tagasipõrganud pallile sai jaole Magnus Villota. Kuid Paide puurilukk tõrjus mõlemad löögid.

30 punkti kogunud Paide meeskond kindlustas endale turniiritabelis seitsmenda koha. Pärnu meeskond on kogunud 26 punkti ja on kinni kaheksandas kohas. Pühapäeval oma mängud pidavad Tartu JK Tammeka ja Viljandi JK Tulevik on kogunud vastavalt 22 ja 21 punkti.  

Pärnu linnameeskond peab oma tänavuse viimase meistriliiga kohtumise 7. novembril kodus, kui võõrustatakse Sillamäe Kalevit.

Samal ajal Tallinna Kadrioru staadionil toimunud liidrite FC Levadia ja FC Flora kohtumises sai magusa 2:0 võidu tänavu juba Eesti meistritiitli kindlustanud Flora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles