Pärnu ranna rajoonis napib majaehituseks maad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ranna rajooni Strandi hotelli ja tennisehalli vahel kerkib neljakorruseline elamu, mille 31 korterist on broneerimata või müümata ainult üks.
Pärnu ranna rajooni Strandi hotelli ja tennisehalli vahel kerkib neljakorruseline elamu, mille 31 korterist on broneerimata või müümata ainult üks. Foto: Ants Liigus

Pärnu atraktiivses piirkonnas, mereranna läheduses, pole enam majaehituseks maad ja see on põhjus, miks Strandi hotelli lähedusse ehitatava maja 31 korterist oli nurgakivi paneku ajaks vaba vaid üks korter.

Ehitatava maja teeb eriliseks asukoht, sest mere lähedusse on peaaegu võimatu maad saada. Planeeringuga, et see kõikidele nõudmistele vastaks, on muinsuskaitse nõudmiste tõttu veel keerulisem, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Kui me võtame nüüd Pärnu kõige atraktiivsema piirkonna, mis on ranna rajoon, siis tõepoolest, nii on. Sellist uut, moodsat arhitektuuri on Pärnus väga keeruline luua. /.../ Tegelikult me teame, et sellised avaliku suunitlusega projektid ei ole saanud nõusolekuid, rääkimata erasektorist. Ma ei tea, kas see peab nii keeruline olema. Lihtsam oleks kokku leppida, mis ajastusse me Pärnuga jääme. Ja jätame siis teistele linnadele uue arhitektuuri realiseerida," rääkis LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing ERRile.

Avaliku suunitlusega projekti all peab Saksing silmas Pärnusse riigimaja ehitamise kava, mis on takerdunud muinsuskaitseliste piirangute taha. Aga need on linn ise kehtestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles