Pärnumaal alustab hooaega tosin NutiLabori IT-huviringi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NutiLaborite teemadest on kõige populaarsem robootika.
NutiLaborite teemadest on kõige populaarsem robootika. Foto: Urmas Luik

Novembrist alanud NutiLabori uuel hooajal hakkab üle Eesti laste ja noorte praktiliste IT-oskuste arendamisega tegelema 130 IT-ringi, Pärnumaal tegutseb neist 12.

"Kui leiame Pärnumaalt huvitatud juhendajaid, võib ringe veelgi juurde tulla," ütles sihtasutuse Vaata Maailma pressiesindaja Rica Williams.

Pärnu linna kõrval tegutseb NutiLabori IT-ringe mitmel pool maakonnaski: Kilingi-Nõmmes, Pärnu-Jaagupis, Paikusel.

NutiLaborid tegutsevad koolide ja noortekeskuste juures ning uue trendina avavad oma töötajate lastele IT-ringe ettevõtted. Samuti korraldatakse sel aastal 70 tasuta IT-töötuba ja teavituskampaaniaid. Kokku on plaanis kaasa haarata üle Eesti kuni 5000 last ja noort.

NutiLaborite teemadest on kõige populaarsem robootika, kuid ringides tegeldakse veel programmeerimise, 3D modelleerimise, animatsiooni ja mobiiliäppide valmistamisega. Kasutatakse Raspberry Pi miniarvuteid.

Eelmisel hooajal tegutses NutiLabori nime all 72 IT-huviringi ja seal osales kokku 1522 last üle Eesti. NutiLaagritest ja NutiLabori tasuta töötubadest võttis osa 400 last.

NutiLaborid alustasid tegevust 2012. aastal, et pakkuda IT-alast huvitegevust, mis annaks lastele ja noortele praktilist IT-kogemust sõbralikus keskkonnas. NutiLaborite projekti juhib Vaata Maailma sihtasutus ja need tegutsevad eratoetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles