Urve Tauts – täiuslik hääletämber teenis maestro imetluse

, kunagine Estonia ooperiartist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen oli Urve Tautsi ja Hendrik Krummi diplomilavastus, mille tarvis tuli Urvel lisaks hääleharjutustele pea iga päev Ülle Ulla utsitusel garderoobis kastanjette klõbistada. Foto aastast 1963.
Carmen oli Urve Tautsi ja Hendrik Krummi diplomilavastus, mille tarvis tuli Urvel lisaks hääleharjutustele pea iga päev Ülle Ulla utsitusel garderoobis kastanjette klõbistada. Foto aastast 1963. Foto: Rahvusooper Estonia arhiiv

Urve Tautsi täiuslik hääletämber ja lavaline võlu on püsinud kaua publiku kõrvus. Tema esitused on salvestatud ja kuuluvad vokaalkunsti kullafondi. 24. septembril 2014 toimus Estonia talveaias Urve kaksikplaadi esitlus, kus maestro Neeme Järvi tunnistas, et oli kuulanud plaati poole ööni ja imetlenud, missugune uhke laulja meil on.

Urvel on oma elust toredaid lugusid kõnelda.

Eboli aaria ooperist “Don Carlos” oli Urve Tautsi leivanumber – ta on laulnud seda aariat peaaegu igal aktusel ja kontserdil. Ükskord külalisesinemiste ajal, kui lauljat enne esinemist tutvustati, jäi Urve seda kuulama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles