Nuhvel kaasa ja koolitusele

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli arvutiklassis said kokku toimetulekukooli ja Kuninga tänava kooli õpetajad, et targemaks saada.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli arvutiklassis said kokku toimetulekukooli ja Kuninga tänava kooli õpetajad, et targemaks saada. Foto: Erakogu

Pärnu Kuninga tänava põhikooli arvutiklassis said kokku toimetulekukooli ja Kuninga tänava kooli õpetajad, et targemaks saada, teatas Pärnu toimetulekukooli õppealajuhataja Enela Kase-Tonna.

Et seni olid kõik õpetajad end kolme nädala vältel veebipõhiselt koolitanud hariduse infotehnoloogia sihtasutuse (HITSA) koolitusel "Õpiraskustega õppija õppetegevuse toetamine IKT abil", toimus kõigile korraga auditoorne õppepäev.

Koolitajad Mari Tõnisson ja Hele Binson olid välja valinud just sellised teemad, mis haakusid väga hästi Pärnus toimuva digipöördega. Koolituspäeva esimese osas tutvuti teksti loomise, üles laadimise, jagamise ja (koostöös) redigeerimise võimalustega Google Drive´is ning ühise veebiseina Padlet huvitavate kasutusvõimalustega.

Päeva teises osas tutvustati lähemalt õppematerjalide veebis koostamise keskkonda LearningApps. Uuriti ka keskkondi PurposeGames, Kubbu ja Quizlet.

Koolituspäeva viimases osas said kõik proovida nutiseadmetega töötamise oskusi. "Laadisime alla huvitavate äppe, nagu Word Mover, Sort It Out, Match It Up, Candy Counter ja QR Code Reader ning loomulikult proovisime nendega töötamist. Selgus, et oleme uute teadmiste avastamisel sama elevil ja õnnelikud kui õpilased," lisas Enela Kase-Tonna.

Õpetajate omavahelisest vestlusest selgus tõsiasi, et õppepäeva jooksul saadi teada palju uut ja huvitavat ning tekkis julgus proovida ja katsetada. Seda kõike tulebki nüüd õpetajatel hoolega iseseisvalt harjutada, sest koolitus lõpeb peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles