Paikuse kooli kokk aitab Eesti tippkokkadel koolilõunat valmistada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli peakokk Tiia Klein. Arhiivifoto.
Paikuse põhikooli peakokk Tiia Klein. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Paikuse põhikooli kokk Tiia Klein aitab homme Eesti tippkokkadel Tallinna humanitaargümnaasiumis õpilastele lõunasööki valmistada.

Piimatoodetele rõhku panevaid roogi valmistavad õpilastele presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik ja Tartu restoranikuningas Joel Ostrat.

Toiduliidu korraldatava ürituse eesmärk on tõsta teadlikkust piima ja piimatoodete kasulikkuse suhtes.

Toiduliidu tegevjuhi Sirje Potisepa sõnutsi on toitumisteadlased mures, et piimast loobumine on trend, mis levib üha hoogsamalt noortegi seas. Ehkki piima olemasolu menüüs on noortele kordi tähtsam kui täiskasvanute puhul.

„Noores eas kujundatud toitumisharjumused kestavad kogu elu, mistõttu peame oluliseks just õpilastes tervisesõbralikke söömisharjumuste kujundamist. Noored on vastuvõtlikud eksitavate müütide suhtes, mis võivad mõjutada nende toitumisvalikuid kasvavale organismile kahjulikus suunas,“ tõdes Potisepp.  

Sellest on kantud Tallinna humanitaargümnaasiumis toimuv üritus, millel mängulises võtmes demonstreeritakse piimatoodete kasutusviise, tervislikkust ja maitsvust.

„Esitasime kahele Eesti tippkokale väljakutse valmistada piimatoodetele rõhku panevad road, mida sobib pakkuda koolilõunaks. Tulemus on kindlasti imehea ja kus oleks veel parem selliseks algatuseks kui mitte koolisööklas, kus einestavad kõige suuremad toidukriitikud – lapsed,“ selgitas Potisepp.

Tippkokkade valmistatud toite maitsevad Tallinna humanitaargümnaasiumi 11. ja 12. klassi õpilased. „Ehkki üritusel on võistlusmoment ja õpilased valivad oma lemmikroa, on meie eesmärk prominentsete kokkade abil näidata, et piimatooted pakuvad väga mitmekesiseid kasutusvõimalusi tervislike roogade valmistamiseks,“ ütles Potisepp.

Eksperdina on kaasatud Tallinna tehnikaülikooli piimateadlane Tiiu-Maie Laht, kes annab õpilastele toitumisnõu ja kommenteerib valmistatud roogade tervislikkust ja sobivust koolilõunaks. Inspireerituna koolis toimuvast tippkokkade üritusest pühendab Tallinna humanitaargümnaasium kogu päeva piimale, pakkudes kõikidele lastele koolilõunaks rohkesti piimatooteid sisaldavat lõunasööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles