Segased nõuded jätsid Rüütli platsi tulevikuta

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rüütli platsi arhitektuurikonkursile esitatud viie idee seast ei leidnud žürii ühtegi sobivat lahendust. Piltidel on kolm esitatud tööd. "Positiivne pööre".
Pärnu Rüütli platsi arhitektuurikonkursile esitatud viie idee seast ei leidnud žürii ühtegi sobivat lahendust. Piltidel on kolm esitatud tööd. "Positiivne pööre". Foto: eskiis

Pärnu Rüütli platsi ideevõistlusele esitati vaid viis tööd, žürii hinnangul kukkus arhitektuurikonkurss läbi vastuolulise ja ebamäärase juhendi tõttu.

Žürii liikme Karri Tiigisoone sõnade järgi paistis kohe alguses välja, et tase on kehv. “Kuna suur osa Rüütli platsi elementidest tuli säilitada, võisid arhitektid tunda, et neil pole piisavalt vabadust,” selgitas Eesti arhitektide liidu liige Tiigisoon osalejate nappust.

Abilinnapea Rainer Aavik aga sõnas, et Rüütli platsil asuvad väärtuslikud puud, linnakodanike annetuste abil rajatud purskkaev, Eesti Vabariigi iseseisvuse väljakuulutamise mälestusmärk ja linnakell, mille osas linn ei näinud suuri muutmisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles