Kümne muusikakooli õpilased esinevad Pärnu klaverimuusika päeval

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Laupäeval, 7. novembril tuleb Pärnu kontserdimaja kammersaalis Pärnu klaverimuusika päev.

Klaveripäeval esinevad Pärnu, Abja, Audru, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Pärnu-Jaagupi ja Vändra muusikakooli, Lihula ja Märjamaa muusika- ja kunstikooli ning Pärnu kunstide maja klaveriõpilased. Külalisena esineb noor pianist Johan Randvere.

Juba 20. Pärnu klaverimuusika päev on alguse saanud vajadusest anda muude Eestis toimuvate konkursside kõrval üks pingevaba esinemis- ja kokkutulekuvõimalus noortele klaverimängijatele ja nende õpetajatele.

Leelo Kõlarilt tulnud ideed asus 1996. aastal teostama Pärnu muusikakooli õpetaja Anne Rajaste, kutsudes Pärnusse Sakala regiooniks kutsutava muusikakoolide piirkonna esindajad. Pärnu kontserdimajja kolimisel jätkasid korraldustööd õpetajad Eve Endoja ja Toivo Traks. Seniajani kutsutakse klaverimuusika päevadele kõiki Pärnu ümbruskonnas asuvaid klaveriõpet pakkuvaid huvikoole.

Aastatel 1996–2005 toimus klaverimängijate kokkutulek igal aastal, edaspidi üle aasta. Kõige usinamad osavõtjad on algusaastatest peale olnud Häädemeeste ja Kilingi-Nõmme muusikakool – nemad on saatnud oma õpilased esinema kõigil 14 korral. Enamik kordi on osalenud Abja, Karksi-Nuia, Pärnu-Jaagupi, Türi, Viljandi ja Vändra muusikakool ning Lihula muusika- ja kunstikool.

Klaverimuusika päeva kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles