Vaata, mis automark on müügihitt Pärnus ja mis üle Eesti!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Pärnus müüdi oktoobris 127 uut autot. Sõiduautosid läks kaubaks 104 ja tarbesõidukeid 23. Automarkidest oli ostjate seas popolaarseim Škoda mudelivalik.

Škoda mudeleid müüdi eelmisel kuul Pärnus 17, Volkswageneid vuras salongist välja 14, Forde 13, Kiasid 11 ja Hondasid kümme. Septembris müüsid Pärnu autosalongid 152 uut autot.

Mullu oktoobris läks Pärnu autoesindustes kaubaks samuti 137 uut sõiduriista.

Kümne kuuga on Pärnus müüdud 1231 uut sõidukit, mida on 54 võrra vähem kui aasta tagasi.

Kasutatud autode müügistatistika järgi, milles kajastuvad 11 ettevõtte andmed, osteti oktoobris 80 sõiduautot ja kuus tarbesõidukit.

Autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu andmetel on Eesti autoturg juba mitmendat kuud languses. Oktoobris müüdi kokku 1867 uut sõiduautot, mida on 9,4 protsenti vähem kui möödunud aastal.

Möödunud aasta kümne kuuga võrreldes on tänavu uute sõiduautode müük langenud 2,7 protsendi võrra. Mullu müüdi sel perioodil 18 024 autot, tänavu on kümne kuuga müüdud Eesti turule 17 535 uut sõiduautot.

Segmentide lõikes on jätkuvalt kõike populaarsemad väiksema keskklassi autod, mis moodustasid oktoobris kolmandiku kõigist müüdud autodest. Keskklassi autode turuosa oli oktoobris 16 protsenti ja väikeautodel 13 protsenti. Kuigi kümne kuu lõikes on autoturg languses, on nendes kolmes segmendis müük tänavu kasvanud. Jätkuvalt on aga languses suurema keskklassi autode ning keskmiste ja suurte maasturite müük. Uusi elektriautosid osteti oktoobris vaid üks. Eksporti müüdi 121 uut sõiduautot.

Üle Eesti oli automarkidest oktoobris turuliider Toyota 246 müüdud sõiduautoga, järgnesid Škoda 179 ja Renault 163 autoga. Mudelite esikolmiku moodustasid Toyota Avensis 90, Nissan Qashqai 87 ja Škoda Fabia 67 autoga.

Tänavu esimesed üheksa kuud ülespoole rühkinud tarbesõidukite müük tegi oktoobris väikese languse ja võrreldes möödunud aastaga müüdi tänavu 3,1 protsenti vähem. Kümne kuu kokkuvõttes püsib tarbesõidukite müük siiski tugevalt, 21,3 protsendiga plusspoolel. Kokku müüdi oktoobris 376 uut tarbesõidukit. Kõige paremini läksid kaubaks Peugeot’d, neid müüdi 77, järgnesid Citroen 62 ja Volkswagen 46 tarbesõidukiga.

Veokitest olid oktoobris edukaimad margid Scania 23 ja MAN 13 veokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles