Esimene ristluslaev saabub Pärnusse 2017. aastal

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik kalamees jälgib kesklinna kai ääres toimetava süvenduslaeva tööd. 2017. aastal võib näha siin ristluslaeva, mis saabub siia suure tõenäosusega Riiast.
Kohalik kalamees jälgib kesklinna kai ääres toimetava süvenduslaeva tööd. 2017. aastal võib näha siin ristluslaeva, mis saabub siia suure tõenäosusega Riiast. Foto: Ants Liigus

Pärnu Sadama nõukogu liige Kaspar Kokk, kes juhib kesklinna kai ehitust ja valmistab sadamat ette ristluslaevade vastuvõtuks, teatas, et esimest lõbusõidulaeva on Pärnusse oodata 17. juulil 2017.

“Päev võib muutuda, aga esialgse teate kohaselt on kuupäev just see,” täpsustas Kokk.

Koka väitel pole tal laevafirma ja seda opereeriva agentuuri luba avaldada Pärnut külastada sooviva laeva nime juba nüüd. “Niipalju võin öelda, et laev on ligikaudu sada meetrit pikk, peatub Pärnu sadamas kesklinna kai ääres hommikul kella kaheksast õhtul kella kuueni ja saabub siia suure tõenäosusega Riiast,” sõnas ta. “Kuhu laev edasi suundub, et oska öelda.”

Kokk ei kahelnud, et Pärnu sadam on selleks ajaks ristluslaevade vastuvõtuks valmis. “Oleme ristluslaeva saabumisele Pärnusse lähemal kui kunagi varem,” ütles ta.

Ometi ei saa välistada sedagi, et läbirääkimistel kõneks olev ristluslaev ei osutugi esimeseks Pärnut väisavaks lõbusõidulaevaks, sest võib juhtuda, et mõni mereturismi agentuur pakub Pärnule hoopis varasemat sadamakülastust.

“Nüüd on vaja Pärnu linnavalitsusel, turismiettevõtetel, ekskursioonide korraldajail, meenekaupmeestel ja tootjail, kultuuriametnikel – kõigil, kes on turistidest huvitatud, – end ette valmistada, et muuta linn ristluslaevafirmadele atraktiivseks,” lausus Kokk.

Koka sõnade kohaselt on ristluslaevaäri kompaktne ja teave sihtsadamalinnadest liigub kiiresti. “Kui Pärnu peaks mereturistidele uue sihtkohana meeldima, tuleb siia laevu, kui valmistame pettumuse, süüdistagem ennast,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles