Kirikus tulevad ettekandele stseenid Wagneri ooperitest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Kallastu ja Atlan Karp.
Kai Kallastu ja Atlan Karp. Foto: Erakogu

Pärnu Eliisabeti kirikus kõlavad laupäeval stseenid Richard Wagneri ooperitest. Esinevad sopran Kai Kallastu, bariton Atlan Karp, Liina Lill ja Andrus Kallastu klaveril.

Kirikukontsertide sarja korraldajad Kai ja Andrus Kallastu märkisid, et Richard Wagner arendas saksa traditsioonide pinnalt välja vokaalstiili, mille puhul on eriline tähtsus tekstil ja teose dramaatilisel arendusel. Wagneri loomingu esiletoomine nõuab suurt mõttetööd ja rohkesti prooviaega. Ega muidu ei leidnud helilooja, et tema teoste ettekandmiseks on vaja ehitada täiesti uus teatrimaja.

Tänapäeval ongi Beyreuthi linna püstitatud Wagneri enda projekti järgi valminud erilise arhitektuurse lahenduse ja akustiliste omadustega festivaliteater kõigi Wagneri muusika sõprade Meka.

Sopran Kai Kallastu repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani, sealjuures on ta olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Helilooja ja dirigent Andrus Kallastu tunneb suurt huvi inimhääle ja muusikateatri vastu.

Bariton Atlan Karp on lisaks klassikalisele repertuaarile osalenud paljude nii eesti kui ka soome nüüdisteoste esiettekannetel. Tema erilisse huvide fookusesse kuuluvad baritonirollid Richard Wagneri ja Richard Straussi ooperitest.

Pianist Liina Lill töötab omanimelises klaveristuudios õpetajana ja annab klaveri didaktika alaseid täiendkoolitusi klaveriõpetajatele üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles