Ettevaatust: alfalaenud.ee petab

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis alfalaenud.ee koduleheküljest.
Kuvatõmmis alfalaenud.ee koduleheküljest. Foto: Kuvatõmmis

Varem megalaenud.ee veebilehel tegutsenud ja mobiiltelefonidele massiliselt sõnumeid saatnud Leedu ettevõte Tvitera UAB on loonud uue laenu pakkuva veebilehe alfalaenud.ee, mille pakkumisi soovitab tarbijakaitseamet ignoreerida.

Alfalaenud.ee lehel tuleb laenutaotlus kinnitada ja selle eest tasuda. Alles pärast seda lubab laenuandja esitada pakkumise.

Tarbijakaitseametisse pöördunud inimeste kogemuse põhjal pole võimalik ettevõttelt laenu saada, sest ettevõtja ei esita pakkumist ega vasta hilisematele pöördumistele. Laenusoovijad on jäänud registreerimistasuta.

Kui keegi on alfalaenud.ee lehelt laenu taotlenud, tasu maksnud ja laenupakkumist saanud ei ole, tuleks pöörduda tarbijakaitseametisse. Amet palub teada anda ka juhtudest, kui teieni jõuab alfalaenud.ee sõnum või muu reklaam. Tarbijakaitseamet ootab infot meiliaadressil info@tarbijakaitseamet.ee.

Veebilehel on toodud ettevõtte ärinimi Tvitera OÜ, kuid äriregistri andmetel sellist ettevõtet Eestis registreeritud ei ole. Ettevõtte veebileht läheb vastuollu tarbijakaitseseaduse ja reklaamiseaduse nõuetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles