Looduskaitseala serva kerkis prügimägi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu rannaniidu looduskaitseala Vana-Pärnu sihtkaitsevööndi juurde jääva tee äärde on tekkinud prügimägi, mille peab Pärnu linnavalitsus maaomanikuna ära korsitama.

Kaubasadama teelt Audru jõe suudmesse viiva teeraja äärest võib leida ehitusprahti, päevinäinud olmeelekroonikat ja mööblit.

Hiljuti Kirbu teel, nagu kohalikud seda teerada kutsuvad, koertega jalutamas käinud naine rääkis, et tema neljajalgne sõber vigastas seal katkise kineskoopteleri juures nuuskides nii rängalt oma käppa, et seda tuli õmmelda.

“Tunnen muret, sest enamik Vana-Pärnu inimesi käib oma koertega seal jalutamas. Järgmine õnnetus võib lõppeda palju hullemini. Kas keegi lõpuks koristab selle meeletu prügimäe,” kurtis naine oma muret.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna keskkonna peaspetsialisti Sigrit Kasemetsa sõnutsi on olukord jäätmete ebaseadusliku ladestamisega problemaatiline, sest kohas, kus on või kus on olnud prügi, sinna poetatakse ikka ja jälle midagi uut.

Kui kuskil on prügi, peab maaomanik selle ära koristama. Kõnealusel juhul on toodud prügi linna maale ja see tuleb ära koristada linnal.

Füüsilist isikut võib karistada prügi metsa viimise eest kuni 1200 euro suuruse rahatrahviga ja juriidilist isikut kuni 3200 euro suuruse rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles