Siidisabad meelitasid pered metsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia Siidisabade rühm korraldas kodumetsas perepäeva.
Raeküla lasteaia Siidisabade rühm korraldas kodumetsas perepäeva. Foto: Sirle Meri

Raeküla lasteaia üks põhiväärtus on traditsioonide ja kodukoha pärimuse kajastamine igapäevategevustes. Lähtudes eelmise õppeaasta motost „Armas kodupaik metsa, mere, jõe rüpes“, kaardistasime õueõpipaigad, mis asuvad Raeküla linnaosas ja kannavad endas kultuurilugu Raeküla kujunemisel.

Koostöös lastevanematega koguti pärimuslugusid, jutukesi ja legende, mis on seotud nende paikadega ja mille kaudu saab lastele edasi anda kodukoha ajalugu. Pärimuse edasiandmine ja õpipaikade loomine on vastuste otsimine küsimustele, kuidas loodus ja ajalugu, millest inimkond jutustab, kujundavad kohalikku identiteeti ja kohaga seonduvat eneseteadvust.

Raeküla lasteaia Siidisabade rühm on sellel õppeaastal lähemalt tutvunud lasteaiale kõige lähema õpipaigaga – Raeküla männikuga, mida vanasti kutsuti Tabanametsaks. Et lastel oli suur huvi Tabanametsa vastu, otsustasime ka vanematele seda mitmekülgset ja salapärast paika tutvustada.

Isadepäeva raames suunduski taskulampidega varustatud 60-liikmeline Siidisabade pere Tabanametsa poole. Õhus oli tunda põnevust ja ootusärevust.

Salapäraselt uduses Tabanametsas ootas lapsi ja vanemaid ees kümme küünaldega valgustatud punkti, kus igale perele said osaks vahvad ülesanded.

Punktidest leidsid lapsed tuttavad tegelased. Sõber Siil, kes oli talvevarude kogumisel unustanud pesa otsida, ämblik Ärbi, kes kiivalt oma saaki varjas, Puuhaldjas, kelle kodult oli tuul kõik lehed viinud, peale selle sai lahendada nalja-, tantsu- ja lauluülesandeid. Oma osa said „Karulaane jenkat“ õpetanud Haavikuemand ja vanemate matemaatilisi oskusi kontrollinud Mesikäpp. Elevust tekitas öökull Reinu peidetud aare, mille leidmiseks tuli järgida täpseid juhiseid. Ja iga laps sai võlupudelisse peita oma salasoovid, mis ükskord kindlasti täituvad.

Läbinud kõik kümme punkti, saime taas kokku küünaldega kaunistatud kogunemispaigas. Pered panid end proovile võistluses, kus ülesannete täitmise eest saadud tähtedest tuli kokku panna lahendussõna. Lapsed aga üllatasid oma isasid laulu ja kingitusega. Toreda ja aktiivse õhtu lõpetuseks kosutasime ennast maitsva koogi ja sooja teega.

Pärimuse kajastamise kõrval oli meil eesmärk veeta üks põnev õhtupoolik perede seltsis ja teha koos midagi vahvat.

Siidisabade rühma õpetajad ja meie toredad tegelased tänavad südamest kõiki lapsi ja pereliikmeid meeldejääva õhtu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles