Kadri Simson: et Keskerakond pääseks valitsusse

Kadri Simson
, Riigikogu Keskfraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna esimeheks kandideeriv Kadri Simson kirjutab, et Eesti on seisakus, millest ei tulda välja, kui valitsuses pole Keskerakonda, viimane aga ei pääse valitsusse, vahetamata esimeest.

Minu varane lapsepõlv möödus stagnatsiooni sattunud Nõukogude Liidus. Isegi minu lapsekõrvale ei jäänud kuulmata, et üha rohkem räägiti defitsiidist, riigijuhtide jutt kõlas järjest jõuetumalt ja propaganda oli aina õõnsam. Vikerraadios lasti laulu vete peal seisvast veskist, kus tööd ei tehta, sest veskimees on väsinud ja veskikivid kulunud.

Pärast seda ammust seisakuaega on Eestil alati olnud midagi head oodata. Jälgida, kuidas tärkab omariiklus, tekib eraettevõtlus, avanevad piirid ning meie elatustase, ehkki lääne omast kaugel, läheneb sellele siiski püsivalt. Enam mitte. Majanduskasv on kinni jäänud. Eesti majandusime jäi paarile vahespurdile vaatamata suuresti 2007. aastasse. Paariprotsendine SKT suurenemine, mida ilmutas Eesti majandus üle-eelmisel, eelmisel või tänavusel aastal, ei vii meid kuhugi. Igatahes mitte Põhjamaadele järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles