Vald müüb koolimaja alghinnast mitu korda soodsamalt

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Tühjana seisnud Massiaru koolimaja müügihind kujunes planeeritust kordi väiksemaks, kuluka ülalpidamise tõttu oli Häädemeeste vald sunnitud hoone müüma vaid 12 000 euro eest.

“Panime alghinnaks 80 000 eurot, aga huvi puudumise tõttu kasutasime kinnisvarabüroo abi ja langetasime hinna 29 000 peale, lõpuks saime ostja 12 000 eest,” rääkis Toomas Abel, Häädemeeste abivallavanem. Kuna maja ülalpidamine oli vallale kulukas, läks müümisega kiireks. Ostja on MTÜ Massiaru Loomekeskus.

Abivallavanem sõnas, et veel pole lepingutele alla kirjutatud, kuid kokkuleppele on jõutud ja müük on pigem vormistamise küsimus. “Oleme ootel ja loodame majale huvitavat kasutust,” kommenteeris Abel.

MTÜ liikmed on Meelis Tammemägi ja Heidi Paju. Tammemägi tegutseb kahe kunstigalerii juures Tallinnas, Paju on aga Tallinna ülikoolis kutsepedagoogika lektor.

Paju ei tahtnud tehingu ametlikuks saamiseni palju plaanidest rääkida. “Igatahes on soov pakkuda seal võimalusi loomeinimestele,” jäi ta napisõnaliseks.

“Sellise kauge asula koolimaja väärtust on väga raske hinnata, sest võrreldavat kinnisvara polegi,” andis hinna kohta kommentaari LVM Kinnisvara juhatuse liige ja kutseline hindaja Andres Sutt.

Sutt sõnas, et vanu maakortereid, eriti ääremaa puhul, jagatakse mõnikord ühe euro eest, sest suurte kõrvalkuludega hoone ostjat on raske leida. Kutseline hindaja ei imesta, et maja tuli müüa turuhinnast oluliselt soodsamalt.

“Niisuguse koha peal võib 1500ruutmeetrine hoone olla miinus ja krunt võiks majata kallimgi olla,” lausus Sutt. Maja juurde kuuluva krundi pindala on pea 20 000 ruutmeetrit.

Ajalooline Massiaru koolimaja sai üle riigi kuulsaks kui kool, kus 2013. aastal ei käinud ühtegi õpilast ja töötas üks õpetaja. Vald otsustas koolimaja sulgeda ja hakkas ostjat otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles