Koidula koolis on sündmusterohke digikuu

, Koidula kooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Novembrikuud alustas Koidula gümnaasium Tallinna tehnikaülikooli mehaanika ja tootearenduse päevaga, edasi korraldatakse e-spordivõistlus, ollakse koduks üritusele Garage48 Tourism ja kuu lõpetab ettevõtmine Digigirls 2015.

14. novembril toimub koolis e-spordivõistlus Koidula Kuldhiir 2015, mille raames ühendatakse arvutid suureks kohtvõrguks, et omavahel mitmikmängu mängida. Mitmikmäng on arvutimäng, mida saavad arvutivõrgu abil samaaegselt koos mängida mitu inimest. E-spordivõistlusel mängitakse strateegiamängu Counter Strike Global Offensive. Osaleb Koidula gümnaasiumi 40 noort ja omavahel võistlevad viieliikmelised meeskonnad. Sündmust korraldavad viis G2A klassi õpilast: Andreas Lootus, Uku-Laur Jagomägi, Taisto Roosipuu, Karl- Markus Pruul ja Tristan Lasn. Sellega sooritavad nad ühtlasi gümnaasiumi lõpetamise eeltingimuseks oleva praktilise töö. Korraldustöö juurde kuulub sündmuse planeerimine, reklaamimine, osalejate registreerimine, sponsorite leidmine ja elluviimine.

13.–15. novembrini on Koidula gümnaasiumi ruumides ettevõtmine Garage48 Tourism. Koostöös ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskusega tuleb sellest arendusnädalavahetus Pärnus, mis loob tehnoloogiaid globaalsele turismitööstusele. Garage48 Tourism Pärnu ettevõtmisest on oodatud osa võtma kõik IT-valdkonna professionaalid, turismiga seotud ettevõtjad ja spetsialistid, kes tegelevad turistidele pakutavate teenuste loomise ja arendamisega. Eriti oodatakse üritusele osalema turismisektoris tegutsevaid naisi. Ühel päeval löövad kaasa ka gümnaasiumiõpilased.

MTÜ Tech Sisters koostöös Skype Eesti, Microsoft Eesti ja muude IT-ettevõtetega kutsub 9.–12. klasside tüdrukuid osalema aga tüdrukute IT-päeval Digigirls 2015, kus tehnoloogiasektoris töötavad naised räägivad oma tööst, kutsevalikutest ja juhebdavad tehnoloogiaalade õpitubasid, nagu programmeerimine, kasutajaliideste disain, andmebaaside loomine, mobiiliäpi prototüüpimine, tarkvara tõlkimine, tarkvaratoodete juhtimine. Üritus toimub laupäeval, 28. novembril 10 –15.30 Pärnu Koidula gümnaasiumis. Registreerimine on avatud veebis aadressil  http://goo.gl/forms/5BDlVfYwVU  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles