Fotonäitus Türgist ja türklastest

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriajakirjanik Thea Karin püüab hetke oma fotonäituse avamiselt.
Kultuuriajakirjanik Thea Karin püüab hetke oma fotonäituse avamiselt. Foto: Urmas Luik

“Selliseid pilte ei leia te turismiväljaannetest, need fotod on türklaste igapäevaelust,” ütles Türgi suursaatkonna Eestis esimene nõunik Cigdem Tenker esmaspäeva õhtul Pärnu keskraamatukogu trepigaleriis fotonäitust “Nüüdisaegne Türgi eesti ajakirjaniku pilgu läbi” avades.

Fotode autor on kultuuriajakirjanik Thea Karin, kes on töötanud Saksamaa telekanalites ja Baierimaa raadios ning juhib Kuku raadios saadet “Reisirada”. Oma kultuurirännakutel püüab ta jäädvustada maid ja rahvaid mikrofoni ning fotokaameraga.

“Mikrofon on võrratu vahend selleks, et akustiliselt kinni püüda midagi erilist mõne inimese või olukorra kohta. Häältele ja kõladele keskendudes jääb aga ruumi fantaasiale ja tervaneb vastuvõtlikkus,” rääkis fotode autor. Objektiiv on ajakirjaniku sõnul suurepärane vahend, et tabada detaile ja värve, erilist valgust ning kordumatuid momente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles