Pärnumaalaste ideed Ajujahi esisajas: majad puu otsas, aknapesusüsteem, mänguasjad

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujahi konkursil pääses saja parema sekka idee, mille kohaselt võiks rajada Tori valda raba piirile puude otsa ööbimismajad. Foto on illustreeriv.
Ajujahi konkursil pääses saja parema sekka idee, mille kohaselt võiks rajada Tori valda raba piirile puude otsa ööbimismajad. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärnumaa inimesed esitasid Ajujahi konkursile kümme äriideed, millest saja parema hulka pääses viis.

Tegelikult esindab Pärnu maakonda esisajas veel kuueski idee – erikujulise mustriga ruutmosaiikpõrandaid valmistav firma Tesselfloor, mis võitis oktoobris Ajujahi Pärnu äriideede esitlemise võistluse ehk pitch’i ja pääses automaatselt saja tugevama hulka.

Ajujahile laekunud 301 idee seast valiti 100 läbilöögivõimelisema sekka sotsiaalne Pärnumaa ettevõte, mis toodab mänguasju. Lelud on arendavad, ent lihtsad, osa neist on mõeldud lastele ja osa kasutatavad teraapilistel eesmärkidel. Kanne meisterdavad inimesed, kel puudub töökogemus või on see väga napp ning kes pole (veel) suutelised tööturul konkureerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles