Noored nägid, et maalgi võib karjääri teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune karjäärilaager toimus Tõstamaal, kus külastati ka ettevõtet Grüne Tekstiil.
Tänavune karjäärilaager toimus Tõstamaal, kus külastati ka ettevõtet Grüne Tekstiil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Oktoobrikuu viimasel nädalavahetusel kogunesid noored üle Pärnumaa Tõstamaale karjäärilaagrisse, et tutvuda, kuidas olla maapiirkonnas edukas ettevõtja.

Noortele tutvustasid oma tegevusala ja jagasid paslikke õpetussõnu Tõstamaa kohalikud ettevõtted OÜ Tekamer, OÜ Grüne Tekstiil, Anu Pagar ja Cotze söögimaja.

Reede pärastlõunal tervitasid mõisasaalis noori Tõstamaa keskkooli huvijuht Karoliine Kask ja direktor Toomas Mitt. Karjäärilaager algas karjääritestidega, seejärel käidi rühmiti ettevõtteid külastamas. Selleks, et mitte lihtsalt kuiva teooriat kuulata, said noored ettevõtetes käed külge panna. Näiteks Grüne Tekstiilis proovisid noored õmblemist. Anu Pagaris oli igaühele kõhutäiteks juusturull, mis tõstis meeleolu ja pagari jutt oli veelgi toredam.

Noorte vaba aja sisustamiseks oli ette valmistatud õhtuprogramm. Mängiti läbi tuntud tele-show’d “Rooside sõda” ja “Minu sõber suudab”. Kuna laager toimus vanas mõisahoones, ei saanud üle ega ümber kummituslugudest. Nii tuligi külla Tõstamaa mõisa giid Liina Käär, kellega koos toimus kummitustuur. Noored olid üksteise külge klammerdunud, sest hirmsad kummituslood panid nii mõnelgi jala värisema. Juttu kummitustest jagus pärastiseks ühiselamussegi.

Laupäeval toimus Elamuspanga eestvedamisel põnev maastikumäng GPSidega. Rühmad liikusid pargis ja otsisid sinna peidetud punkte. Samal päeval toimus traditsiooniks saanud laagriloos kõigi osalejate vahel. Nõnda sai iga osaline laagrist kaasa meene: T-särgi, käepaela, pastaka ja muud põnevat.

Laagrist võtsid aktiivselt osa Kilingi-Nõmme gümnaasium, Häädemeeste keskkool, Audru kool, Koonga põhikool, Tootsi lasteaed-põhikool, Lõpe, Tori ja Varbla põhikool.

Järgmisel aastal leiab karjäärilaager aset uues kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles