KredEx saadab noored Pärnumaa karjäärivõimalustega tutvuma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KredExi karjääriretked viivad Pärnumaa õpilased ühe päeva jooksul tutvuma nelja ettevõttega, mis on piirkonnas head tööandjad ja hiljuti KredExiga koostööd teinud. Pärnumaa noortele avab teiste seas oma uksed hokivarustuse tootja Frontier Hockey.
KredExi karjääriretked viivad Pärnumaa õpilased ühe päeva jooksul tutvuma nelja ettevõttega, mis on piirkonnas head tööandjad ja hiljuti KredExiga koostööd teinud. Pärnumaa noortele avab teiste seas oma uksed hokivarustuse tootja Frontier Hockey. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

KredEx viib põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased tutvuma atraktiivsete tööandjatega, et tekitada kooliõpilastes huvi oma piirkonnas avanevate karjäärivõimaluste vastu. KredExi karjääriretkedel avavad Pärnumaa noortele oma uksed neli ettevõtet.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnutsi suunduvad paljud noored pärast õpingute lõppu oma kodumaakonnast suurde keskusesse. Ometi pakuvad maapiirkonnadki haritud ja nutikale noorele põnevat tööd ja võimalust teha edukat karjääri.

"Põhikoolilõpetajad ja gümnaasiumi viimaste klasside õpilased on just selles eas, mil otsitakse oma kohta elus ja valitakse elukutset. Näidates, mida kodukandi ettevõtetes tehakse, aitame avardada noorte tulevikuväljavaateid," rääkis Liiver.

KredExi karjääriretked viivad Pärnumaa õpilased ühe päeva jooksul tutvuma nelja ettevõttega, mis on piirkonnas head tööandjad ja hiljuti KredExiga koostööd teinud. Pärnumaa noortele avavad oma uksed kivitoodete tootja Edelstein, Pajo trükikoda, hokivarustuse tootja Frontier Hockey ja täispuidust toodete valmistaja Empro Grupp.

Retked annavad noortele võimaluse vahetult omandada uusi teadmisi ja kogemusi. Õpilased saavad oma silmaga ettevõtete tegevust jälgida ja seal, kus võimalik, ise käed külge panna.

Karjääriretkedest saavad osa 9.–12. klasside õpilased kaheksas maakonnas. Retkele pääsemiseks esitasid koolid taotluse ja kõigi sooviavaldanute seast valitakse osalejaklassid välja 13. novembriks. Igas maakonnas läheb retkele üks klass. Karjääriretked toimuvad Tartu-, Pärnu-, Viljandi-, Lääne- ja Ida-Viru-, Harju- Saare- ja Järvamaa ettevõtetes.

Retkele kutsub 31 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles