Prügisortija amet kaob Pärnus minevikku

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö, millest lapsepõlves vaevalt keegi unistas, aga kuni pole masinat, mis inimesi asendaks, tuleb prügi sorteerida inimkätega.
Töö, millest lapsepõlves vaevalt keegi unistas, aga kuni pole masinat, mis inimesi asendaks, tuleb prügi sorteerida inimkätega. Foto: Ants Liigus

Raba tänava Paikre sortimisjaamas kaob minevikku prügisortija elukutse, sest Põlendmaale kerkib 15. aprilliks imemasin, mis saab hakkama isegi eelsortimata olmeprahi materjalide viisi liigitamisega.

OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman kinnitas, et oodatav masin on võimeline olmeprahist ülest leidma klaasi, metalli, paberi, plasti, puidu ehk noppima prahist välja kõik selle, mida on võimalik taaskasutada. Praegu teevad seda Paikre Raba tänava sorteerimisjaamas kinnastatud kätepaarid. See on töö, millest vaevalt keegi on lapsepõlves unistanud, aga praegu on seda vaja teha, sest olmeprahist leitavad materjalid tuleb taaskasutusse võtta. See on riiklik nõue.

Uus masin on täisautomaatne

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles