Pöialpoisid meisterdasid helkureid

, Pöialpoisi lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöialpoisi lasteaia mudilased meisterdasid toredaid helkureid.
Pöialpoisi lasteaia mudilased meisterdasid toredaid helkureid. Foto: Erakogu

„Helkur see on vahva sell, aitab meid ta iga kell. Sõber hea ta pimedas, saadab meid ju koju ta.“ Need luureread kutsusid Pöialpoisi lasteaia peret üheskoos helkureid meisterdama. 

Kodudes olid valminud eriilmelised ja fantaasiaküllased tööd. Põnevaid lahendusi ja huvitavaid ideid said nii lapsed, lapsevanemad kui ka külalised uudistada lasteaia fuajees töödest valminud näitusel. Oli helkureid, mida saab kinnitada jope või kombinesooni külge, oli kauneid rinnanõelu ja mõnusaid muinasjututegelasi, mida seljakoti külge riputada, oli ka üks uhke kroon ja võlukepp. Meisterdatud oli autosid, ingleid, karusid, putukaid, liblikaid, olid isegi Käsna-Kalle ja Angry Bird ning hulgaliselt Hello Kitty kasse.

Maanteeameti kodulehelt võib lugeda, et helkur ongi inspireeritud kassi silmadest. 1934. aastal patenteeris Nottinghami teetööline Percy Shaw maailma esimese helkuri, mille loomise idee tekkis tal öösel valgustamata teel sõites – teepervel seisva kassi silmad peegeldasid autotulede valgust. Meie näeme sõidukit juba kaugelt, sõidukijuht märkab aga helkurita jalakäijat alles 30 meetri kauguselt.

Pöialpoisi lasteaia selle õppeaasta moto on „Head mõtted on pool tervist”. Helkurinäituselt sai palju häid ja toredaid mõtteid ning pimedal ajal liikumiseks väga olulise abimehe – helkuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles