See raamat valiti lasteraamatukonkursil võitjaks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme võrdväärse võidutöö hulka jõudis Jõõpre kooli õpetaja Helle Kirsi ja Pärnu kunstniku Piret Bergmanni käsikiri "Tähtsad täpid".
Kolme võrdväärse võidutöö hulka jõudis Jõõpre kooli õpetaja Helle Kirsi ja Pärnu kunstniku Piret Bergmanni käsikiri "Tähtsad täpid". Foto: Piret Bergmann

Eile kuulutati Eesti lastekirjanduse keskuses välja lasteraamatukonkursi Põlvepikuraamat preemiasaajad. Kolme võrdväärse võidutöö hulka jõudis Jõõpre kooli õpetaja Helle Kirsi ja Pärnu kunstniku Piret Bergmanni käsikiri "Tähtsad täpid".

Raamatu sünniloos mängis olulist rolli Kirsi töö emakeeleõpetajana: nimelt pani ta tähele, et lapsed kipuvad kirjutama õppides sageli unustama tähtedele täppide panemist. Kirsi hakkas nii sündinud naljakaid lauseid, nagu "Isa oli tööl/tool" või "Minu vend istub köögis/koogis ja loeb raamatut" üles kirjutama ja ise sõnamänge juurde mõtlema.

Kevadel pakkus Kirsi üleskirjutatud materjali kunstnik Piret Bergmannile alias Pusale, kes mõtles välja originaalse kujunduslahenduse. "Teadsin, et Põlvepiku konkurss tuleb, ja tahtsin, et meie raamat poleks lihtsalt raamat," meenutas Pusa. "Nuputasin päris kaua, et väikse kiiksuga asja teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles