Gulliveri mängu parim selgub Kuninga ja Sütevaka jõuproovis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrimängu "Gulliver" korraldaja Jaak Känd.
Teatrimängu "Gulliver" korraldaja Jaak Känd. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa 5.–9. klasside õpilaste Gulliveri teatrimäng on lõpusirgel, finaalis kohtuvad Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Kuninga tänava põhikooli võistkond.

Kuninga kooli võistkond pääses edasi esimesest poolfinaalist, kus võttis mõõtu Vanalinna kooliga. Poolfinalistide koduseks ülesandeks oli lavastada viie-kuueminutiline näitemäng muinasjutu "Hunt ja seitse kitsetalle" järgi.

Teisest  poolfinaalist Sütevaka ja Ülejõe põhikooli vahel sai finaali humanitaargümnaasiumi võistkond. Need koolid olid lavastanud muinasjutu "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi".

Gulliveri teatrimäng on pühendatud 2015. aasta teatritähtpäevalistele. Küsimused ja ristsõnad koostab Jaak Känd (alias Gulliver), kes on ühtlasi mängujuht. Kohtunikekogusse kuuluvad Endla teatri näitlejad, lavastajad ja töötajad.

Juba aastaid korraldatava Gulliveri teatrimängu eesmärk on sisustada õpilaste vaba aega, propageerida teatrihuvi, arendada loovust ja loomingulisust ning arendada meeskonnatööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles