Pillerpallis peeti isadepäeva Mürakarude moodi

, Pillerpalli lasteaia õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaias tähistati isadepäeva.
Pillerpalli lasteaias tähistati isadepäeva. Foto: Erakogu

Isast mõtleme kui pere kaitsjast, kindluse pakkujast. Isa parandab, isa ehitab ja isa ka mängib ja hellitab.

Pillerpalli lasteaia Mürakarude rühmas toimus isade mängunädal. Nädala jooksul käisid isad koos lastega rühmas mängimas.

Ühel päeval käis külas isa, kes töötab politseinikuna. Koos oma kaaslastega tutvustas ta lastele politseinike ohtlikku ja põnevat tööd ning näitas turvavarustust. Lapsed said ise katsuda ja vaadata politsei töövahendeid: kuulikindlat vesti, käeraudu ja kumminuia. Mängiti valgusfoori mängu, milles lastele kinnistusid teadmised õige sõidutee ületamise kohta. Lapsed teadsid, et helkurit on vaja selleks, et auto neid näeks.

Veel käis külas isa, kes töötab kaubalaeva kaptenina. Ta rääkis lastele laevameeste ametitest. Koos vaadati pilte laevadest ja nende ehitusest: põhjalikumalt tutvustas ta kaptenisilda. Väga huvitav oli kuulata pajatusi kaugetest maadest ja sealsetest kohalikest inimestest. Mängiti laevamängu, ehitati „päris sõiduk” suurtest klotsidest ning valiti kapten ja madrused. Mängupäeva lõpuks meisterdasid lapsed koos teiste isadega vahvad okstest purjekad.

Nädal lõppes suure pannkoogipeoga. Isad valmistasid koos oma põngerjatega taigna ja koos küpsetati need kookideks. Küpsetised maitsesid suurepäraselt nii suurtele kui väikestele.

Rühma õpetaja Kaili Sutt rääkis, et lapsed tundsid end koos isadega tegutsedes väga õnnelikena. Iga kasvandik oli uhke selle üle, et tema isa käis lasteaias mängimas.

Aktiivne isaks olemine mõjutab positiivselt meeste tervist ja heaolu. Loodetavasti leiavad nad üha enam aega oma pere ja laste jaoks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles