Katsetada armastav džässmuusik esitleb plaati

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Rausi.
Ivi Rausi. Foto: Erakogu

Täna õhtul esitleb muusik Ivi Rausi koos bändiga Endla Teatrikohvikus Jazzklubis oma albumit "2 + 2 on 2", mis sisaldab lauljatari omaloomingut.

Rausi esimene, 2012. aastal ilmunud album "KummaLiine Kleit" peegeldas otsinguid ja vilksatusi kõigest sellest, mis käesoleval albumil jõuliselt teoks saab.

Kui esimese albumi arranžeeringud pärinesid suuremalt osalt kitarrist Iljo Tominga sulest, on vastse helikandja lugude seaded Rausi loodud.

Neid rikastavad osas lugudes kontrabassimängija Marti Tärni põnevad ideed.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teada on Rausi loomult otsija-katsetaja, nii viis tema muusikaline teekond mõni aasta tagasi Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistrantuuri nüüdisaegse improvisatsiooni erialale.

See valik on mõjutanud olulisel määral Rausi kui muusiku arengut ja mõtlemist. "2 + 2 on 2" lood viivad kuulaja värvikirevasse maailma, kus tuleb valmis olla kõigeks. Siin leidub mõnusat bossat, piazollalikku kirglikkust, reggaelikku tvisti, ballaadilähedast svingi, hullumeelset improvisatsiooni ja muudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles