Arbo Tammiksaar rändab perega uususundite jälgedes

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Arbo Tammiksaar oma järgmisel pereekspeditsioonil maailma äärele end ära ei külmetaks, kinkis kunagine klassijuhataja Vändra gümnaasiumi päevilt Elna Kase talle kohtumisõhtul Vändras paari omakootud villaseid sokke.
Et Arbo Tammiksaar oma järgmisel pereekspeditsioonil maailma äärele end ära ei külmetaks, kinkis kunagine klassijuhataja Vändra gümnaasiumi päevilt Elna Kase talle kohtumisõhtul Vändras paari omakootud villaseid sokke. Foto: Urmas Luik

Filmimees Arbo Tammiksaart tunneb pea iga Eesti pere tema teleseikluste kaudu Hiinas ja Siberis, kus ta elas oma naise Tuuli Roosma ja vahvate kaksikutest poegade Kristjani ja Andresega. Palju vähem eestimaalasi teab, et Arbo on üles kasvanud Vändra metsade vahel.

Praegu elab Vändras, kus pere vahel ikka külas käib, Kristjani ja Andrese vanaema Eleonora. Ja aeg-ajalt sõidab vanaema neile külla Tallinna, kus Tuuli veab Kanal 2s populaarset telesaadet “Saladused” ja Arbo valmistub järgmisteks projektideks. Eleonora õpetas kohalikus gümnaasiumis Vändra lastele aastaid emakeelt ja kirjandust.

Mu vastas istuv Arbo Tammiksaar möönab, et Vändra gümnaasiumi 1989. aastal lõpetades polnud tal aimugi, kes või mis temast lõpuks saab, sest filmi eriala polnudki siis veel võimalik Eestis õppida. “Jõudsin enne käia kahes teises kõrgkoolis. Nagu tänapäeval kombeks: keegi ei vali endale kohe seda esimest eriala,” tunnistab ta fakti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles