Eesti tugevdab Pariisi terrorirünnakute tõttu piiridel valvet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Prantsuse suursaatkonna ees Tallinnas.
Politseiauto Prantsuse suursaatkonna ees Tallinnas. Foto: ERIK PROZES/

Siseminister Hanno Pevkur, kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaher leppisid täna kokku, et terrorirünnakute tõttu Pariisis tugevdatakse valvet Eesti maismaa-, vee- ja õhupiiril.

"Terrorirünnak Pariisis mõjutab inimeste turvatunnet kogu Euroopas. Tugevdame nii lennujaamas, sadamas kui maismaa piiripunktides inimeste kontrolli, samuti oleme tihedas kontaktis oma partneritega, et olukorda üleeuroopaliselt monitoorida," vahendas siseministeerium Pevkuri sõnu.

Vaheri sõnul antakse patrullidele lisavarustust, sealhulgas relvastust. "Oleme tähelepanu alla võtnud ka lähiajal toimuvad avalikud üritused," lisas Vaher.

Sinisalu ütles, et hommikust peale on ametil tihe suhtlus Euroopa partneritega ja kogutud maksimaalselt infot Pariisis toimunust.

"Mõistetavalt on Prantsusmaa kolleegidel praegu väga raske olukord ja info täieneb pidevalt. Ohutase Eestis ei ole muutunud, aga hoiame olukorral aktiivselt silma peal ja vajadusel reageerime kiiresti," sõnas Sinisalu.  

Suurema kaitse alla on juba võetud Prantsuse suursaatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles