Pariisi terrorirünnakute tõttu tugevdati valvet Eesti piiril

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla piiripunkt. Foto on illustreeriv.
Ikla piiripunkt. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pariisis reede hiliõhtul aset leidnud terrorirünnakud, milles hukkus vähemalt 129 inimest ja ligemale 350 sai vigastada, pole siseminister Hanno Pevkuri sõnutsi Eesti julgeolekut mõjutanud ja riigi ohutaset ei tõsteta, ent sellegipoolest tugevdati nädalavahetusel Eesti riigipiiril valvet.

"Kaitsepolitsei hinnangul ohutase Eestis konkreetselt muutunud pole, aga arvestades meie partnerite otsust hakata tegema rangemat piirikontrolli, pidasime õigeks, et vaatame rohkem piiril toimuvat ja heidutusmeetmetena kasutame kohaloleku suurendamist," rääkis Pevkur Postimehele.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki sõnade järgi oli Pärnumaalgi piirialadel patrullide töö nädalavahetusel ümber korraldatud. "Piiril lauskontrolli ei olnud, sõidukeid ja inimesi kontrolliti vastavalt profileerimisele," selgitas Grak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles