Linn noortele: Ülikoolid ei soovi siia laieneda

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmises Pärnu Postimehes said noored avaldada enda soove ja etteheiteid Pärnu linna suhtes. Neile vastas linnavalitsus kinnitusega, et noori on linnale kindlasti vaja, kuid näiteks palju soovitud ülikoolid pole koostööks Pärnuga valmis.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kinnitas, et ülikooli rajamise ideed arutatakse linnavalitsuses aasta jooksul korduvalt. “Senine kogemus näitab, et ülikoolidel puudub huvi Pärnusse laieneda, kuna neil jätkub tegevust oma praegustes asukohtades,” kommenteeris ta.

Kosenkranius tõi mitu näidet selle kohta, kuidas linn noori toetab. “Järgmisest aastast tahame rakendada noore spetsialisti toetust: kui mujal õppinud noor spetsialist on lisanud end 31. detsembri seisuga Pärnu elanike registrisse ja hakkab tööle Pärnu ettevõttes, hakkame maksma talle stipendiumi, mis aitaks tal Pärnus kohaneda,” rääkis meer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles