Kommentaar: Kauge sõda astus eurooplastele teleekraanilt maha Pariisis

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Öösel vastu eilset tegid Prantsuse lennukid 20 rünnakut Ida-Süürias asuvale Raqqa linnale, mis on ISILi ehk Islami kalifaadi n-ö Süüria pealinn. Nagu Prantsuse kaitseminister raporteeris, hävitati 20 pommiga terroristide juhtimiskeskus, värbamiskeskus, laskemoonaladu, treeningväli ja kasarmud.

Kõik, mida tuli pommitada, oli teada ja pommitati, ent ma ei tea, kas Prantsuse ministrilt küsiti, miks seda varem polnud tehtud. Jäetakse mulje, et see on vastus ISILi reedel Pariisis korraldatud veresaunale, mille president Francois Hollande hindas sõjaks, täpsemalt küll sõjasammuks (inglise keeles act of war).

Tegelikkus on siiski selline, et 27. juunil 2014 välja kuulutatud kalifaadiga hakkas Prantsusmaa (õhuvägi) kui USA juhitud koalitsiooni liige sõdima 19. septembril 2014 Iraagi pinnal ja 27. septembril 2015 Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles