Pärnus algasid rahvusvahelised dirigeerimise meistrikursused

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sasha Mäkilä.
Sasha Mäkilä. Foto: Erakogu

Sel nädalal toimuvad Pärnus Sasha Mäkilä rahvusvahelised dirigeerimise meistrikursused, kus peale Eesti muusikute osalevad noored dirigendid mujalt maailmast.

Osalejad töötavad meistrikursustel maestro Sasha Mäkilä käe all ja Pärnu linnaorkestri saatel. Eile alanud kursustel osaleb viis noort dirigenti, kelle tööplaani kuulub vähemasti 20 minutit igapäevast tööd, Pärnu linnaorkestri dirigeerimine meistrikursuste lõppkontserdil, õhtused grupitunnid ja kontserdijärgne tagasiside. Kursustel võib osaleda ka vabakuulajana. Aktiivosalejad on Eestist, Norrast, Singapurist, USAst ja Soomest.

Neljapäeval Pärnu kontserdimajas lõppkontserdil astub viiulisolistina üles Jaapanis sündinud ja peamiselt USAs tegutsev Lila Watanabe. Kavas on Franz Schuberti kuues sümfoonia ja Wolfgang Amadeus Mozarti teine viiulikontsert.

Sasha Mäkilä on õppinud dirigeerimist Helsingi Sibeliuse akadeemias ja Peterburi riiklikus konservatooriumis. 2012. aasta aprillist on ta kammerorkestri St. Michel Strings muusikadirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles