Kolm eestlast Euroopa Liitu mõjutamas

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi pannakse majade ette tänavale, kust autod selle ära viivad.
Prügi pannakse majade ette tänavale, kust autod selle ära viivad. Foto: Teet Roosaar

Brüssel. Sellest linnast saab alguse neli viiendikku Euroopa Liidu liikmesriikide seadustest. Euroopa Parlamendist, Euroopa Komisjonist ja Euroopa Liidu Nõukogust koosnev võimukolmik mõjutab 506 miljoni Euroopa Liidu elaniku igapäevaelu ja maailmapoliitikat.

Euroopa Liidu institutsioonide juures töötab üle 39 000 ELi kodaniku. Kui palju neist eestlasi on, ei tea täpselt keegi. Ainuüksi Euroopa Parlamendi hoonekompleksi tundmaõppimiseks kulub uustulnukal vähemalt nädal.

Kõige operatiivsemalt levib info ligemale 3000 Brüsselis elava eestlase vahel Facebooki grupi kaudu “Eestlased Brüsselis”. Kõige rohkem eestlasi saab kokku siis, kui mõni Eesti teatritest Brüsselis käib. Tutvusi ja kokkuleppeid sõlmitakse Euroopa Parlamendi baaris Mickey Mouse või teistes Luksemburgi väljaku äärsetes kohvikutes, mitte elektronkirju vahetades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles