Näitlejad esitavad unustatud helilooja menulugusid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Vainu laule esitavad Rain Simmul, Mikk Jürjens, Veiko Tubin, Andero Ermel ja Mart Toome.
Evald Vainu laule esitavad Rain Simmul, Mikk Jürjens, Veiko Tubin, Andero Ermel ja Mart Toome. Foto: Tallinna Linnateater

Tallinna linnateatri näitlejad astuvad laupäeval Pärnu kontserdimajas üles helilooja Evald Vainu 100. sünniaastapäevale pühendatud kontserdiga "Optimist".

Andeka ja viljaka helilooja loomingut avavad publikule Hele Kõrve, Liis Lass, Maiken Schmidt, Rain Simmul, Andero Ermel, Mikk Jürjens, Veiko Tubin ja Mart Toome. Paljude jaoks oli Vainu muusika varem tundmatu, mistõttu toovad nad selle lavale teise vaatenurga ja noorusliku värskusega.

"Optimisti" kava pani kokku Tallinna linnateatri muusikaala juht Riina Roose, kelle väitel on Vainu looming jäänud tänamatult unustusse. See on peamine põhjus, mis ajendas teda Vainu muusikat laiema publiku ette tooma. Samuti oli suureks käivitajaks viiuldaja Maano Männi, kes taasavastas hiljuti Vainu instrumentaalmuusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles