Jääpurjetajad ihuvad uiske ja sätivad kelke sõidukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud talvel Ice Optimisti klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud Keith Luur tahab uuel hooajal hakata kihutama juunioride DNil, kuigi vanus lubab tal veel jahtida noorteklassis kõrgeid tiitleid.
Läinud talvel Ice Optimisti klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud Keith Luur tahab uuel hooajal hakata kihutama juunioride DNil, kuigi vanus lubab tal veel jahtida noorteklassis kõrgeid tiitleid. Foto: Ott Kallas

Eelmisel talvel nii rahvusvahelistel tiitlivõistlustel kui kodumaistel regattidel edukalt seilanud Pärnu jääpurjetajad on viimastel nädalatel usinasti tegutsenud, et külmade tulekuks valmis olla.

“Oleme juba aastaid harjunud sellega, et meie noored sportlased kihutavad omaealiste tiitlivõistlustel nii kulla-, hõbeda- kui pronksivääriliselt, ja seda latti ei või madalamale lasta,” rääkis pärnakas Jaan Akermann, kes oma õlule on võtnud Eesti jääpurjetamisliidu peasekretäri kohustused.

“Väärib meenutamist, et Pärnu DN-klassi roolimeeste esimene põlvkond hakkas Euroopa tippseltskonnas ennast kehtestama juba eelmise sajandi 80. aastatel ja toonastest tegijatest jõudis kõige kaugemale Rein Veider, kes võitis kaks Euroopa meistrivõistluste hõbemedalit,” lisas Akermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles