Innovaatiline Paikre päästab Vana-Pärnu haisu käest

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman on veendunud, et probleemsetest jäätmetest on võimalik ja paslik toota rohelist energiat ning põletada heitmetest toodetud kütust näiteks linnabusside mootorites.
OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman on veendunud, et probleemsetest jäätmetest on võimalik ja paslik toota rohelist energiat ning põletada heitmetest toodetud kütust näiteks linnabusside mootorites. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa regionaalne jäätmekäitluskeskus Paikre valmistub biolagunevaist jäätmetest, nagu veepuhastusjaamade setted ja rohemass, tootma mootorikütusena kasutatavat biometaani.

OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman peab võimalikuks käivitada biometaani tootmine 2017. aastal, praegu valmistatakse ette tehase tehnilist lahendust, lõpetamisel on keskkonnamõju uuring.

“Kavas on biojäätmetest kääritada biogaasi ja seda väärindada, et kasutada mootorikütusena või juhtida maagaasivõrku,” tähendas Rossman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles