Raske puudega laste vanemad saavad suurt toetust

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusameti värske toetuse eest võib viia raske või vaimse puudega lapse nii lastekülla hoida (pildil) kui kutsuda hoidja koju.
Sotsiaalkindlustusameti värske toetuse eest võib viia raske või vaimse puudega lapse nii lastekülla hoida (pildil) kui kutsuda hoidja koju. Foto: Urmas Luik

Novembrist saavad raske ja sügava puudega laste vanemad taotleda tugiteenuste ostuks toetust, mille summa on järgmisel kahel aastal 4918 eurot lapse kohta.

Sotsiaalkindlustusameti Lääne piirkonna (Lääne-, Hiiu-, Saare- ja Pärnumaa) koordinaatori Anne Seppingu kinnitusel on tänu Euroopa sotsiaalfondi projektile kuni 17aastaste raske ja sügava puudega laste vanematel võimalik taotleda sel aastal 900 ja järgmisel aastal peaaegu 5000 eurot toetust kolme tugiteenuse eest tasumiseks. Peale selle säilib senine riiklik toetus, mis on 402 eurot aastas.

Euroopa Liidu raha eest saavad vanemad tellida hoiu-, tugiisiku- ja transporditeenust. Teenustele on kehtestatud piirhinnad: lapsehoiu eest seitse eurot ja tugiisikuteenuse eest viis eurot tund ning sõidukilomeetri eest pool eurot kilomeeter. Transporditeenust saab tellida vaid kahe eelnimetatud tugiteenuse osutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles