Tähtsaimad uuendused: e-piletid ja uus bussijaam

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eelmisel nädalal kinnitas riigihalduse minister Pärnu linna ja maakonna elu enim edendavate uuenduste nimekirja, kus kolme kõige olulisema seas on linna ja maakonda ühendav ühine piletisüsteem ja uus bussijaam.

Pärnumaa omavalitsuste liidu koostatud oluliste objektide pingereas moodustavad esikolmiku ühistranspordi kasutamise ja bussiliiklusega seonduvad projektid, kuna need aitavad suurel hulgal inimestel senisest hõlpsamini töö ja kodu vahet liikuda. “Kolm esimest prioriteeti tabelis on maakonnaülesed. See tähendab, et need puudutavad kõiki omavalitsusi pluss linna,” selgitas MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk.

Kärpuki sõnul on omavalitsused kindlad, et ühistranspordiga seonduvate projektide elluviimine tõstab piirkonna konkurentsi. Eesmärk on luua tingimused, et üha vähem inimesi eelistaks Pärnumaal elamisele Tartut, Tallinna või Soomet. Teisalt peaksid uudne piletisüsteem ja värske bussijaam meelitama siia senisest enam külalisi. “Ühistransport puudutab meid kõiki. Sõidavad vahel needki, kes muidu liiguvad autoga,” rõhutas ka Pärnu maavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna arengutalituse juhataja Urmas Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles