Galerii: Tartu kunstnik kaardistab kurjust

Anu Jürisson
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avas Pärnus kunstnike majas oma isikunäituse tartlane Veiko Klemmer, kes on oma maalidel püüdnud kaardistada kurjust. Ideest kantuna on näitusel sellele viitav pealkirigi: "Vaenlane on su kõrval".

Klemmer rääkis, et on maailmast katkemata kaela sadavate (negatiivsete) uudiste tulva endale ära blokkinud, sest väsis sellest: säästud on majanduse langustega läinud, saastamise tagajärjel kliima katki, korporatsioonid laiavad väljaspool seadust, pensionist võid vaid unistada, peale selle sõda Süürias ja terroriaktid Pariisis. Ent tahes-tahtmata lekivad need rindeteated – uudised elust – sellele vaatamata temani, sest keegi sõpradest ikka postitab ja jagab midagi.

Ajalugu kordub. Rahu minnakse maa peale tooma relvadega ja öeldakse, et teeme kõik korda, aga sellest ei tule midagi välja, sest näilist korda püütakse tagada vaid iseendale. "Võid ju ennast siniseks vihastada, aga teha niikuinii midagi pole," nentis sotsiaalselt tundliku närviga kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles