Kütid vähendavad kriimsilmade toidulauda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huntide augustikuine pidusööming tähendab moraalset ja majanduslikku kahju, nentis Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat.
Huntide augustikuine pidusööming tähendab moraalset ja majanduslikku kahju, nentis Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat. Foto: Ardi Truija

Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat on mures, sest metssigade lausküttimine ja katk võivad viia selleni, et huntidel on järjest rohkem hammas verel tema lammaste järele.

Augustis murdsid kriimsilmad koplis kolm utte ja hiljuti küsis kohalik jahimees, kas Jüril on lambad väljas, sest ta oli näinud keset päeva jalutamas suurt hunti.

“Olen ennast kindlustanud rohkem: ööseks ajan lambad lauta, koppel on suure tee ääres ja sellel kõrge aed ümber,” seletas Pärnat, kelle Jäärja külas asuva talu põhitegevus on lambakasvatus ja põhikari 200pealine. “Varem oli sedasi, et pidin aeda ehitama lammastele, nüüd huntidele. Pool aiamaterjali hüvitatakse, aga tööd ei hüvita keegi, sellest on lisakulu ja -tüli, sest pean jälgima, et aiad oleksid terved.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles