Keha kergendame pange peal

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ei ole kaader filmist, vaid pensionäri kodu kunagises Sindi kalevivabriku kasarmus, kus pole vett ega käimlat.
See ei ole kaader filmist, vaid pensionäri kodu kunagises Sindi kalevivabriku kasarmus, kus pole vett ega käimlat. Foto: Ants Liigus

Tundub uskumatu, et 21. sajandi Eestis kergendavad inimesed Sindi linnas – mitte mõnes kolkakülas – keha tänaval asuvas haisvas kemmergus, puhta vee tassivad tuppa kaevust ja solgi valavad ei tea kuhu. Ometi vajaks miljööväärtuslik asum säilitamist.

Sindi linna Wöhrmanni puiestee elamud mõjuvad mälestusena möödunud aegadest. 19. sajandi keskpaigas Sindi kalevivabriku meistritele ehitatud hoonetest osa seisab tühjana, kuid mõni on üllatavalt heas seisus.

“Oleme siin viis aastat elanud,” ütleb Wöhrmanni 4 hooldatud hoone elanik. Tema sõnutsi on kolm korterit erastatud, üks kuulub linnale. “Kuue aasta eest tõime torustikust oma kulu ja kirjadega majja puhta vee ja kanalisatsiooni, nüüd on kolmes korteris vesi sees,” kirjeldab mees elamistingimusi. Ühe korteri pensionärist elanik pidas seda ettevõtmist liiga kulukaks, talle toob puhast vett poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles