Põllumajanduse edukad Pärnumaal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakarja kasvatamisele spetsialiseerunud OÜ Vändra tegevjuht Ilmar Teevet.
Piimakarja kasvatamisele spetsialiseerunud OÜ Vändra tegevjuht Ilmar Teevet. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Ajalehe Äripäev koostatud edukate põllumajandustootjate 2014. aasta edetabelisse on 104 ettevõtte hulka mahtunud kuus Pärnumaa esindajat, neist kõrgeimal ehk seitsmendal kohal asub OÜ Vändra.

Piimakarjakasvatusele spetsialiseerunud OÜ Vändra käive oli mullu 5,3 miljonit ja ärikasum 1,7 miljonit eurot. Tunamullu oli osaühing edetabelis esikohal ja tegevjuht Ilmar Teevet arvas, et juba tipus olnu ei mahu ühegi mõistliku analüüsi järgi sinna kaks aastat järjest. Siiski on seitsmes koht Teeveti sõnutsi Vändrale veel ülihea tulemus.

Kalmer Metsaoru juhitav OÜ Weiss asub tabeli 14. kohal. Võrdse punktisummaga jagavad 18. ja 19. kohta OÜ Selja (tegevjuht Ahti Kukk) ja OÜ Lõpe Agro (Margo Kuusk). Pärnumaale tüki tühja maa tagant leiame 49. kohalt OÜ Surju PM (Hannes Isand) ja üsna lõpust ehk 87. kohalt OÜ Halinga (Agu Laanemets).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles